برچسب ها: ،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،

رایانش ابری چیست؟!

شاید شما هم تا کنون کلماتی مانند cloud، cloud computing یا محاسبات ابری چیزی شنیده باشید. خب بهتر است معنای آن را هم بدانیم. در این ویدیو با این مفهومات آشنا خواهید شد.

رایانش ابری - طراحی وب سایت تی اچ دیزاینر

cloud computing در زبان فارسی به معنای محاسبه یا رایانش ابری است و در اصل به معنی دسترسی کاربران به کامپیوترها و اتصال آنها به یکدیگر از طریق یک شبکه اینترنت می باشد.

برای این دسترسی کاربر باید به سراغ سرویس دهندگانی که قادرند منابعی چون سرورها، شبکه، تجهیزات زمینه سازی، سیستم عامل ها روند و درخواست خود را ارائه دهند. بعد از این که در خواست کاربران پذیرفته شد می تواند به بخشی از منابعی که در خواست کرده بود دسترسی داشته باشد که به کل این فراید رایانش ابری گفته میشود که در برخی از هاستینگ ها و فروش هاست نیز ممکن است مشاهده کنید. به عبارت ساده تر می توان گفت محاسبه ابری رویکرد جدید برای استفاده از منابع محاسباتی است و در واقع نرم افزار های تحت وب را توصیف می کند و مدت زیادی است که در اطراف ما وجود داشته اما بیشتر افراد آنرا به این اسم نمیشناخنتند. پس به منظور شناساندن این سرویس شروعی جدید و جایگزین نرم افزار های تحت وب به جای نرم افزار های وابسته بوجود آمده است. شاید برای شما هم این سوال پیش آید که چرا از کلمه Cloud یا ابر در این اصطلاح استفاده شده است. اگر تا به حال ساختار و شکل شبکه های اینترنتی را دیده باشید اصولا اینترنت را به شکل یک ابر نمایش میدهند. در واژه ابر هم به اینترنت اشاره دارد و دلیل این اشاره این است که شما درون ابر را نمی توانید ببینید و اینترنت هم جزئیات درونی خود را از دید کاربران مخفی می کند زیرا یک ابر مجموعه ای از سرورها و سرویس های وب است که رایانش ابری را پیاده سازی می کند.

سرویس دراپ باکس(Drop Box) مثالی از یک رایانش ابری است که هم اکنون تعداد زیادی از کاربران از آن استفاده می کنند. سرویس دراپ باکس به شما این امکان را می دهد تا همیشه و هرجایی که به اینترنت دسترسی دارید به فایل هایی که بر روی دراپ باکس قرار داده اید دسترسی داشته باشید. در اصل این سرویس دهنده بر روی سرورهای خود به شما فضایی اختصاصی می دهد تا شما فایل های خود را بر روی این سرور ها قرار دهید تا هر زمانی که به اینترنت دسترسی داشتید و به فایل هایتان نیاز داشتید به اکانت خود بروید و به آنها دسترسی داشته باشید.

برای استفاده از دراپ باکس باید ابتدا در آن ثبت نام نمایید. بعد از ثبت نام شما می توانید به دو صورت از دراپ باکس استفاده نمایید. روش اول این است که برای استفاده به سایت www.dropbox.com شوید و همانجا فایل های خود را در اکانت خود بر روی سرورهای این سایت آپلود نمایید. روش دوم این است که شما نرم افزار دراپ باکس را بر روی کامپیوتر خود نصب کنید سپس یک پوشه در اختیار شما قرار میگیرد که هر فایل را در این پوشه ها قرار دهید بر روی سرورهای این سایت در اکانت شما قرار میگیرد و دیگر نیازی نیست شما وارد وب سایت دراپ باکس شوید که روش دوم آسوده تر است. اگر شما دراپ باکس را بر روی کامپیوترتان نصب کرده اید می توانید می توانید آن را بر روی لپ تاپ و یا تبلت خود هم نصب کنید تا تا هر فایلی که در روی اکانت دراپ باکس خود دارید بر روی لپ تاپ یا تبلت خود نیز داشته باشید و از این فایل ها استفاده نمایید.

با استفاده از این سرویس دیگر اطلاعات شما در یک کامپیوتر محدود نشده بلکه در ابر بزرگ اینترنت قرار گرفته و شما می توانید همیشه و در هر کجا به آن دسترسی داشته باشید. ناگفته نماند شما می توانید هر اطلاعاتی را که مایلید با دوستان یا اشخاص دیگر اشتراک بگذارید دراپ باکس سرویس مشابه دیگری هم دارید که معروف ترین آنها می توان در سیستم عامل ویندوز به One Drive، در گوگل به Google Drive و در آی او اس به iCloud اشاره کرد.

این سرویس مزایای بسیاری دارید که ما به بعضی از آنها اشاره می کنیم، بعنوان مثال شما برای اجرای یک نرم افزار کاربری نیاز به یک کامپیوتر قوی دارید که حتما هزینه بالایی دارد، در هر صورت استفاده از سیستم رایانش ابری دیگر نیازی به یک سیستم گران قیمت و قدرتمند ندارید زیرا برنامه های کاربردی در ابر اجرا می شوند نه بر روی کامپیوتر شما. بنابراین کامپیوتر شما نیاز به یک پردازنده قوی و حافظه زیاد برای اجرای نرم افزار های تحت وب ندارد.

از مزایای دیگر یک Cloud Computing این است که شما دیگر نیازی به آپدیت نرم افزارهای خود نداشته و و بدلیل گران بودن آپدیت یک نرم افزار نیاز به استفاده از نسخه های قدیمی آن نمی باشید. وقتی برنامه های شما مبتنی بر وب باشند به روز شدن بصورت خودکار رخ می دهد و از آخرین نسخه های آن بهره مند می شوید. این نوع سرویس حافظه بسیار زیادی برای ذخیره اطلاعات شما قرار می دهد که شما می توانید هرچیزی را که نیاز به ذخیره آن دارید آن را ذخیره کنید. به اشتراک گذاشتن فایل ها برای کابران یکی از مهم ترین مزایای این سرویس است زیرا چندین کاربر می توانند بصورت همزمان بر روی یک فایل کار کنند. همانطور که می دانید هیچ چیز در دنیای وب بدون عیب نیست و حتما معایبی دارد و استفاده از سیستم رایانش ابری هم دارای معایبی است.

یکی از این معایب ها نیاز به یک اینترنت دائمی است و در صورتی که شما به اینترنت متصل نباشید استفاده از رایانش ابری غیر ممکن می شود.

دومین عیب نیاز به سرعت اینترنت بسیار بالا است زیرا برای دسترسی به نرم افزار های تحت وب و دانلود آنها نیاز به پهنای باند بسیار بالا است. البته حتی در یک ارتباط اینترنتی قوی هم سرعت استفاده از نرم افزار های تحب وب کمتر از استفاده آنها در کامپیوتر شخصی می شود.

با توجه به رشد روز افزون زندگی اینترنتی و افزایش استفاده از دنیای ابری انتظار می رود که در آینده ای نزدیک این موضوع به یک بخش جدا نشدنی از زندگیمان تبدیل گردد.

نکته: تمامی متون بالا برگفته از کلیپ رایانش ابری می باشد و این کلیپ از وب سایت رسانه تصویری دی جی کالا دریافت شده است که می توانید هم اکنون بصورت ویژه در وب سایت تی اچ دیزاینر استفاده و دریافت کنید.


آخرین نوشته ها

نوشته های مفید

۸ دیدگاه. Leave new

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست