HTTP Keep Alive چیست؟ + آموزش فعال سازی مقاله ای است که در آن قصد داریم آن را تشریح کرده و نحوه فعالسازی HTTP Keep Alive را در آن توضیح دهیم. این فعال سازی در وردپرس و در سرور آموزش داده می شود. Keep Alive روشی است که ابتدا در سرور یا هاست و در نهایت در یک وب سایت فعال شده تا فرایند پردازش را سریعتر و بهینه سازی کند. با دهاستینگ همراه باشید.

در آموزش HTTP Keep Alive چیست؟ + آموزش فعال سازی خواهید آموخت:

HTTP Keep Alive چیست؟

زمانی که یک وب سایت شروع به لود شدن می کند، نقطه اتصالاتی به نام TCP در آن وجود دارد که هرباره منابع مختلفی را درخواست داده و سرور برای آن ها پاسخ می دهد. این نقطه اتصالات برای لود شدن وب سایت منابع ساختاری مثل فایل css می باشد. زمانی که HTTP Keep Alive در سرور و وب سایت فعال باشد، هر نقطه اتصالات توسط درخواست های http بصورت جداگانه هرباره بارگزاری می شوند و طی یک درخواست به سرور ارسال می شوند.

HTTP Keep Alive چیست؟

HTTP Keep Alive چیست؟

اما زمانی که HTTP Keep Alive فعال باشد، تمام این نقطه اتصالات می تواند طی یک یا دو درخواست به سرور ارسال و پاسخشان دریافت شود. یعنی دیگر نیازی نیست برای هر نقطه اتصال یک درخواست http جداگانه ارسال شود. در این روش وب سرور به وب سایت اشاره می کند که در هر درخواست می تواند فایل های بسیار بیشتری را دریافت کند.

نحوه فعال سازی HTTP Keep Alive

نحوه فعال سازی HTTP Keep Alive در هر سرویسی کمی متفاوت می باشد. در صورتی که وب سایتی یا سروری دارید حتماً باید از این موضوع مطلع شوید که آیا HTTP Keep Alive فعال می باشد یا خیر. زیرا این سرویس بسیار در وضعیت لود وب سایت ها تاثیر زیادی دارد. در آموزش HTTP Keep Alive چیست؟ + آموزش فعال سازی اشاره کردیم که میزان اهمیت آن بسیار زیاد است.

نحوه فعال سازی HTTP Keep Alive با استفاده از یک فایل htaccess و چند خط کد براحتی فعال می شود. در بسیاری از مواقع ممکن است این مورد توسط سرور بطور پیشفرض فعال شده باشد. اما با این حال این قطعه کد در هر صورت هیچ ضرری به سایت شما وارد نمی کند.

نحوه فعال سازی HTTP Keep Alive در لایت اسپید

لایت اسپید یک وب سرور بسیار محبوب می باشد که پیشتر در وبلاگ دهاستینگ تحت عنوان وب سرور لایت اسپید چیست؟ مفصل در مورد آن صحبت کرده ایم. باید بگوییم که بصورت پیشفرض HTTP Keep Alive در وب سرور لایت اسپید نصب و فعال می باشد. بطور معمول پس از نصب و راه اندازی لایت اسپید نیازی به انجام کاری نیست یا آن را فعال کنید.

در یک سرور با وب سرور لایت اسپید که در آن HTTP Keep Alive فعال است، تاثیر چشم گیری در کنار کش لایت اسپید می تواند داشته باشد. تصور کنید تمام منابع و نقطه اتصالات یک وب سایت در یک یا چند نقطه اتصال دریافت شوند و نیازی نباشد تا برای هر کدام از آن ها یک نقطه اتصال جدید باز شود.

نحوه فعال سازی HTTP Keep Alive در وردپرس

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای بسیار محبوب است که به محبوبیت آن هر روزه اضافه می شود. وب سایت های مختلفی با آن ساخته می شود و سئو که یکی از مولفه های آن سرعت و بهینه سازی است اهمیت زیادی دارد. اگر کسی بدنبال بهینه سازی و افزایش سرعت یک وب سایت بخصوص در وردپرس باشد، قطعاً بدنبال نحوه فعال سازی HTTP Keep Alive در وردپرس هم می باشد.

با استفاده از فایل htaccess می توانید با کد زیر این مورد را به راحتی فعال و قابل استفاده کنید. فایل htaccess بطور پیشفرض در پوشه public_html هاست وردپرس شما قرار دارد. دقت داشته باشید که این فایل بدلیل مسائل امنیتی مخفی می باشد، پس در تنظیمات فایل منیجر خود فایل های مخفی را نمایان کنید:

<IfModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive>
<IfModule>

نحوه تشخیص فعال بودن HTTP Keep Alive در سایت

در بسیاری از مواقع نیاز است که مطمئ شویم آیا HTTP Keep Alive در سایت ما فعال است یا خیر. برای تشخیص فعال بودن این سرویس، آسوده ترین کار استفاده از ابزارهای آنلاینی می باشد که پس از آنالیز سایت این گزارش را به ما می دهد. شاید استفاده از سرویس های آنلاینی مثل GT Metrix کمی دشوار باشد تا تمام آن اطلاعات را مطالعه کنیم. اما در عوض وب سایت هایی هستند که فقط HTTP Keep Alive را برایمان تست می کنند.

اگر در گوگل عبارت http keep alive test را وارد و جستجو کنیم، لیست زیادی از وب سایت هایی به ما نشان می دهد که می توانند این را برایمان تست کنند. بطور مثال وب سایت technumero بسیار دقیق این را برایمان تست می کند. در ادامه با دهاستینگ همراه باشید تا وب سایت خودمان را در آن تست کنیم.

نحوه تشخیص فعال بودن HTTP Keep Alive در سایت

نحوه تشخیص فعال بودن HTTP Keep Alive در سایت

در این وب سایت به راحتی در همان صفحه اصلی سایت کافیست آدرس وب سایت خود را وارد کرده و I am not robot را کلیک کنید و مراحل را ادامه دهید و در نهایت بر روی دکمه Check کلیک کنید. در زمان بسیار کمی این وب سایت در پایین تر به شما اعلام می کند که keep-alive در سایت شما فعال است یا خیر.

HTTP Keep Alive چگونه در بهینه سازی به ما کمک می کند؟

اگر شما هم بدنبال بهینه سازی سایت خود بوده اید و حتماً هم از آنالیزورهای آنلاینی مثل GT Metrix استفاده کرده اید، عنوانی با نام Request دیده اید. ریکوئست ها درخواست هایی هستند که زمانی که وب سایت شما شروع به بارگزاری می کند به سرور ارسال می شود و پاسخ را به مرورگر کاربر می رسانند. هرچه این درخواست های ارسالی به سرور بیشتر باشد، منابع بیشتری در هاست مصرف می شود و باعث کندی و افزایش سرعت وب سایت می شود.

HTTP Keep Alive همانطور که گفته شد این درخواست ها را بهینه و کمتر می کند. بطور مثال تنها در یک درخواست تمام فایل های HTML را لود می کند. دیگر نیازی نیست باری هر یک از آن ها یک درخواست ارسال کند. اینجاست که HTTP Keep Alive در سایت شما معجزه می کند و به بهینه سازی سایت شما کمک می کند.

شما عزیزان در صورتی که از مشترکین دهاستینگ هستید و هاست وردپرس ایران یا اروپا یا سرویس های لینوکسی میزبانی وب دارید و در صورت وجود مشکل با HTTP Keep Alive هستید، کافی است این مورد را از طریق تیکت به بخش پشتیبانی فنی اعلام کنید تا برایتان بررسی و فعال سازی شود.


آخرین نوشته ها

نوشته های مفید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست