در طراحی سایت دو سبک طراحی تخت یا فلت و متریال وجود دارد. این دو سبک طراحی براساس نظرات یکسانی در زمینه طراحی شکل گرفته شده است. یکی از آن ها بسیار جدی و دیگری در حال تبدیل به یک مد زودگذر است. طراحی تخت یا فلت، روندی از طراحی سایت است که به مرور زمان رشد می کند ولی طراحی متریال یک سری قوانین و دستورالعمل هایی است که برای رسیدن به یک سبک از طراجی بی نظیر شکل گرفته است. در ادامه با دهاستینگ همراه باشید تا این دو سبک را از تمام جهات بررسی کنیم.
طراحی سایت تخت یا فلت(Flat Design)
همانطور که می دانید طراحی تخت کمی جدید تر از طراحی هایی است که تا بحال از آن استفاده می شده است. این طراحی به دلیل تخت بودن و عدم داشتن سایه یا ابعاد دیگر، باعث شده تا طراحی ها کمی زیباتر به نظر برسند و همچنین بدلیل عدم وجود بعدهای اضافی، کمی سبک تر هم به نظر برسند. با توجه به قابلیت هایی که در طراحی تخت وجود دارد و همچنین استقبالی که کاربران از آن کرده اند، در میان طراحی وب سایت بسیار محبوب شده و این محبوبیت تا جایی پیشرفته که از مرزهای طراحی سایت فراتر رفته و بک یک سبک طراحی گرافیکی تبدیل شده است.
طراحی تخت را یک روش ساده گرا می نامند که بیشتر روی کارآمدی تاکید دارد تا این که به واقعیت نزدیک باشد.
این طراحی های فلت از جهات بسیار زیادی بر اساس اصولی پایه، ابتدایی است. به این دلیل که این نوع از طراحی ها، باعث می شود با ساده ترین روش ها، آبجکت های شما کمی واقعی به نظر برسند. در طراحی فلت از طیف های رنگی بسیار زیاد تری استفاده می شود و همین موضوع باعث شده تا در طراحی وب سایت بتوانیم کمی چشم نواز تر عمل کنیم.
مزایای طراحی فلت:
- طراحی تخت را می توان به راحتی در طراحی سایت های ریسپانسیو به کار گرفت
- سادگی در طراحی و حذف فاکتورهای غیرضروری مانند سایه ها و انیمیشن ها موجب کاهش حجم صفحات و افزایش سرعت بارگذاری آنها میشوند
- حذف المان های غیر ضروری در طراحی موجب تسهیل روند طراحی سایت افزایش سرعت پروزه می شود
- راحتی خواندن و درک مطالب سایت برای کاربران
معایب طراحی فلت:
- این نوع طراحی شما را محدود به اشکال و آیکن های ساده و رنگ های روشن و یکنواخت می کند
- بعنوان یک شرکت طراحی سایت نمی توانید همه پروژه های خود را با این سبک پیش ببرید زیرا به سرعت اسیر تکرار و یکنواختی خواهید شد
- بسیاری از وب سایت ها برای هدایت کاربران نیاز به گرافیک سنگین و تصاویر پیچیده دارند که با وجود طراحی تخت این نیاز برطرف نخواهد شد
- کمبود سایه، برجستگی و حاشیه محدودیت هایی برای جلب توجه کاربران و تشویق آنها به کلیک کردن است
طراحی سایت متریال
یکی از تفاوت های برجسته ای که میان این دو وجود دارد، استفاده از تصاویر گرافیکی جذاب و سنگین و همچنین تصاویر انیمیشنی است که در طراحی سایت متریال انجام شده ولی در طراحی سایت فلت وجود ندارد. از طرفی هم می توان این گونه بیان کرد که طراحی متریال، نسخه بروز تر و پیشرفته تر طراحی تخت است. این طراحی مجموعه ای از استانداردهای طراحی وب سایت است که گوگل نیز به معرفی آن ها پرداخته است.
می توان گفت طراحی متریال نسخه ای مکتوب، مستند و علمی از طراحی تخت است که در ابتدا برای طراحی برنامه های کاربردی موبایل های اندرویدی استفاده می شد و خیلی سریع جای خود را در بین طراحان وب پیدا کرد.
مهمترین ویژگی طراحی متریال در مقایسه با طراحی تخت عبارتند از؛ استفاده از سایه ها، محور Z و عمق در صفحه، انیمیشن های پیچیده ولی سبک و بکارگیری ترکیب رنگ های مشخص.
مزایای طراحی متریال
- نمایش سه بعدی تعامل با کاربر را آسان میکند
- برخلاف طراحی تخت استاندارد ها و دستورالعمل های مشخصی برای طراحی وجود دارد
- یکپارچگی در طراحی شما میان سایت و اپلیکیشن به راحتی حفظ میشود
- اگر به افزودن انیمیشن به سایت یا اپلیکیشن علاقه دارید طراحی متریال این امکان را به راحتی در اختیار شما قرار میدهد
معایب طراحی متریال
- طراحی متریال ارتباط ناگسستنی با گوگل دارد اگر شما می خواهید از گوگل فاصله بگیرید و سایت یا اپلیکیشنی با هویت یکتا ایجاد کنید کار سختی در انتظار شماست
- انجام تغییرات در چهارچوب اولیه دشوار است
- انیمیشن یا تصاویر متحرک باعث می شود تا باتری موبایل سریعتر خالی شود
- اجبار برای استفاده از راهکارها و دستورالعمل های ارائه شده توسط گوگل خلاقیت های فردی را سرکوب میکند
نتیجه گیری: متریال یا فلت؟
هر دو سبک از طراحی از یک نوع زیبایی یکسانی بهره می برند. رابط های کاربری در متریال ها را می توان نوعی رابط کاربری در طراحی های تخت دانست، و این در صورتی است که انیمیشن ها و طراحی های سخت و سنگین متریال به شدت جذاب و کاربرپسند هستند ولی از این رو سرعت بارگزاری وب سایت های فلت، فراتر از انتظار شما خواهد بود.
خودتان را اذیت نکنید، هردو را ترکیب کنید!
اگر از هر دو طراحی بسیار خوشتان می آید و دوست دارید از هر دو استفاده کنید، هیچ مانعی در سر راه شما وجود ندارد، فقط در این صورت کارتان را کمی سخت کرده اید. می توانید از طراحی فلت در دکمه ها، اسلایدر و فوتر استفاده کنید. در مقابل نیز می توانید محتوای خود را متریال و گرافیکی تنظیم و پیاده سازی کنید. در این صورت وب سایت شما که شامل هدر، فوتر و کانتنت است سریع بارگزاری می شود و محتوای گرافیکی متریال شما باعث می شود تا کاربر از وب سایت شما خسته نشود و همه چیز برایش جذاب شود. سایت خود را فلت یا دیزاین یا هر دو طراحی کنید و آن را سئو کنید و لذت ببرید.
۲ دیدگاه. Leave new
خووب بود مرسی
موفق باشید.